Het is de droom van menig man (en ook van een aantal vrouwen). Een eigen gameroom waar je ongestoord kunt gamen. In deze blog zal ik bespreken wat je allemaal nodig hebt voor de perfect gameroom.

Game PC

Een goede game PC of laptop is vaak het belangrijkste onderdeel van een gameroom. Er zijn game PC’s in verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillende pre-build PC’s die je games op de hoogste kwaliteit kunnen afspelen, maar het is ook mogelijk om je eigen game PC samen te stellen. Hiervoor hoef je geen computer expert te zijn, want er zijn vele bedrijven die je kunnen helpen bij het op maat samenstellen van jouw game PC.

Gamingstoel

Een gamingstoel is een essentieel onderdeel van elke gameroom. Terwijl je gamet is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Veel gamers ondervinden op den duur allerlei vervelende blessures die voortkomen uit een verkeerde houding. Een gamingstoel zorgt ervoor dat je houding tijdens het gamen wordt verbeterd, zodat deze gameblessures worden voorkomen. Buiten het feit dat een gamingstoel heel nuttig is voor je houding, ziet het er ook heel mooi uit.

Console

Niet iedereen is een PC gamer, er zijn ook veel mensen die enkel gamen op consoles. In een gameroom kan een console dan ook niet ontbreken. De meeste gamers hebben een duidelijke persoonlijke voorkeur voor de Playstation of de Xbox. Als je nog geen keuze hebt gemaakt tussen de Playstation en Xbox stel ik voor om ze beide te testen om te kijken welke jij fijner vindt spelen. Buiten de eerder genoemde consoles kan je ook overwegen om een andere console te kopen. Zo heeft de Nintendo Switch veel games die enkel op de Switch gespeeld kunnen worden, als je deze games wilt spelen zul je echt een Switch moeten kopen. Ook kan het leuk zijn om een oude console te kopen, om nostalgische gevoelens naar boven te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan een oude Atari of NES.

Flipperkast

Hoewel de moderne games veel meer variatie bieden, kan het toch leuk zijn om af en toe op een oude flipperkast te spelen. Door de jaren heen zijn er honderden dan wel duizenden verschillende flipperkasten uitgebracht met verschillende thema’s. Het is dan ook leuk om een flipperkast te kiezen met een thema waar je wat binding mee hebt. De flipperkast is namelijk niet alleen leuk om af en toe op te spelen, het wordt gelijk het pronkstuk van de kamer. Iedereen die de kamer binnenkomt zal er op willen spelen!