Het kan lastig zijn om een vloer te vinden die goed scoort op ieder gebied. Ieder type vloer heeft zijn eigen set aan voor- en nadelen. Een uitstekende keuzen voor veel vraagstukken is een epoxy vloer. Het lijkt er namelijk op dat dit type vloer minder nadelen heeft dan voordelen. In deze blog zet ik alle voordelen eens op een rijtje, zodat je zelf na kan gaan of epoxy een goede match is voor bij jou thuis.

Uitstraling

Vergeleken met een normale garage vloer, is een epoxy vloer helderder en heeft het een professionele uitstraling. De uitstraling alleen maakt ze aanlokkelijk om te gebruiken. Het egale oppervlak is ook erg makkelijk aan te vegen en schoon te maken. Er blijft niet veel plakken aan dit type vloer, dus een rommeltje opruimen is een fluitje van een cent.

Kosten

Vergeleken met andere type vloeren zijn de kosten van een vierkante meter epoxy lastig te verslaan. Ze kunnen direct worden geïnstalleerd op een betonnen onderlaag en andere vloertypes. Daardoor zijn de kosten voor het aanbrengen van een epoxy vloer aanzienlijk lager dan andere vloeren.

Weerstand

Epoxy vloeren kunnen een hoop hebben: olie, benzine, bleek, chemische schoonmaakmiddelen, noem maar op. Dit is een van de voornaamste redenen dat je deze vloer vaak in professionele garages vindt in de auto industrie. Daarnaast zijn epoxy vloeren hitte en water resistent. Ook bacteriën hechten zich moeilijk aan het oppervlak. Het is dus een makkelijk reinigbare vloer.

Duurzaamheid

Epoxy vloeren hebben een langere levensduur dan veel andere vloeren. Beton is het enige materiaal dat langer mee gaat, mits goed afgesloten en onderhouden. Je kunt ook voor een epoxy coating kiezen bovenop je beton laag, waardoor je beton een stuk langer mee gaat. Wanneer een epoxy vloer goed is geïnstalleerd, kan het tientallen jaren mee gaan zonder te scheuren of breken. Naast de duurzaamheid van het materiaal, is daarmee ook de levensduur een reden voor veel commerciële en industriële bedrijven om te kiezen voor een epoxy coating.

Variatie

Je kunt prima al je vloeren met epoxy coaten, zonder dat het een eentonig aanzicht is. Epoxy is beschikbaar in allerlei kleuren en texturen. De vloer kan ook in een traditioneel patroon worden gelegd. Je kunt ook Epoxy giethars kopen. De hoeveelheid keuzes voor de afwerking maakt het economisch interessant om je reguliere beton te bedekken en de sfeer in je huis of kantoor te verbeteren.

Veiligheid

Tenslotte een van de minder bekende voordelen van epoxy. Omdat epoxy licht goed weerkaatst maakt het een ruimte erg licht. Daarmee verbetert het de zichtbaarheid en veiligheid van een ruite.

Dat waren alle voordelen van epoxy op een rijtje. Hopelijk heb je nu een goed beeld van dit veelzijdige product voor in huis!