Het wordt steeds populairder om een overhemd te dragen. Dit zowel voor mensen die voor plekken zoals werk er netjes uit horen te zien, als voor alledaagse bezigheden. Er zullen zeker ook wel mensen zijn die het leuk vinden om èèn te dragen, maar eigenlijk nog geen idee hebben wat er goed uitziet. Hier zijn ideeën!

In of uit de broek?

Allereerst, wordt het shirt in of uit de broek gedragen? Niet alle overhemden kunnen even goed in een broek gedragen worden en soms zal het er een beetje vreemd uit zien als het fout wordt gedragen. Misschien is ‘fout’ niet helemaal het juist woord, maar het is dan zeker niet de correcte manier. Of een shirt binnen of buiten de broek gedragen hoort te worden, kan gezien worden aan de onderkant van het overhemd en de lengte ervan. Overhemden met een ronde onderkant horen ingestopt worden in de broek. Dit zijn vaak dress shirts die worden gedragen naar wat formele gelegenheden. Bij overhemden met een rechte onderkant, zoals een Profuomo overhemd, maakt het wat minder uit. Hier kan er gekeken worden naar de lengte. Als het overhemd eindigt tussen de broeksriem en de kruis, dan zit je goed.

Dragen met wat?

Het stylen van een overhemd zal voor iedereen anders zijn. Het ligt maar net aan jouw persoonlijke smaak van kleding. Wil je het overhemd dragen in een casuele setting, dan zit je helemaal goed met een donkere kleur spijkerbroek en sneakers. Met opgerolde mouwen ben je klaar om de dag aan te gaan. Voor wat formelere settingen kan het gedragen worden met pantalons of een pak. Overhemden zijn in het algemeen te vinden in het wit, zwart of blauw. Deze kleuren zijn te combineren met vrijwel alle onderkanten, dus dat moet wel lukken!

Maat en knoopjes

Een paar dingen om op te letten. Het eerste ding is de maat van het shirt. Het hoort natuurlijk wel goed te passen! Bij het kopen van een nieuw overhemd, hoort er gelet te worden op de boordmaat (ook wel de nekmaat genoemd), de punten waar de schouders van het shirt zitten, de breedte van het shirt en de lengte van de mouwen. Dit kan opgemeten worden en er kan een gepaste maat gevonden worden!

De hoeveelheid knoopjes die dicht is, zorgen ervoor dat een overhemd er netter of juist meer casual eruitziet. Als een overhemd compleet dicht is geknoopt, dan is het klaar voor een stropdas of vlinderdasje. Goed voor wat formelere settingen, dus! Zonder stropdas maar nog wel een formele plek, dan is één knoopje open vaak wel genoeg. Twee knoopjes open ziet er vaak goed uit voor wat informele tijden.

Als laatste tip: draag een overhemd met zelfvertrouwen! Zeker als het wat nieuws is voor je, dan kan het wat anders en misschien oncomfortabel zijn. Draag je het met zelfvertrouwen, dan wordt een overhemd in no time hét ding voor jou!