Ik vind het heerlijk om met allerlei materiaal te werken. Wanneer ik lekker crea-bea aan de slag ga, dan wil ik het liefst zo veel mogelijk verschillende spullen gebruiken. Ik merk namelijk dat ik een hoop leer van het materiaal als ik ermee werk. Dan kan ik in de toekomst nog mooiere dingen maken en decoreren. Zo heb ik laatst geknutseld met palletranden en pallets. Dat was een hele ervaring. Ik doe altijd onderzoek wanneer ik een nieuw materiaal gebruik. Waar wordt deze normaliter voor gebruikt? Zijn er mogelijk accessoires of decoraties? Op welke manieren kan ik het materiaal allemaal inzetten? Dat zijn maar een greep van vragen die ik mezelf stel.

Pallets en palletranden

Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat er houten pallets, kunststof pallets en palletranden zijn. Over het algemeen wordt er geknutseld met houten pallets. Dat materiaal is namelijk een stuk makkelijker om te slopen en te gebruiken dan kunststof pallets. Palletranden dienen eigenlijk om een pallet wat steviger te maken. Daarom zijn palletranden zowel beschikbaar in hout als in kunststof. Na mijn onderzoekje kwam ik gauw tot de conclusie dat houten pallets en palletranden voor mij de beste keuzes waren. Al was ik wel onder de indruk van de duurzaamheid van kunststof pallets, zeker een aanrader voor transportbedrijven!

Creativiteit als limiet

Zodra de keuze voor het materiaal was gemaakt, kon ik eindelijk gaan knutselen en decoreren. Aangezien mijn partner redelijk gek wordt van al mijn projectjes, besloot ik dit keer iets ‘nuttigs’ te maken. Op diverse social media platforms heb ik veel inspiratie opgedaan. Je kunt namelijk echt van alles maken met pallets en palletranden. Van meubels tot aan accessoires. Eigenlijk is je creativiteit alleen je limiet als je gaat knutselen en decoreren met palletranden en pallets. Ik besloot om meubels te gaan maken.

Lekker bezig zijn

Eerst maakte ik een schets. Ik wilde een stevige tweezitter maken voor de tuin. Nadat mijn schets compleet was, heb ik al het materiaal op maat gezaagd en gemaakt. Ik was zo lekker bezig, dat ik ter plekke besloot om er een tafeltje bij te maken waar je ‘s zomers je drankje op kan zetten. Dat is natuurlijk wel zo handig. Voornamelijk maakte ik gebruik van de pallets. De palletranden waren daarnaast ideaal voor de finishing touch. In totaal ben ik een paar weken bezig geweest. Elk vrij momentje dat ik had, was ik met de pallets en palletranden in de weer. Dus zoek jij nog een leuk project om te knutselen en te decoreren? Ik raad dan dit zeker aan als materiaal. Dan ben je zeker lekker bezig!