Infrarood verwarming wordt ook wel gezien als de verwarming van de toekomst. Deze techniek is een stuk nieuwer dan bijvoorbeeld een centrale verwarming en heeft dan ook veel voordelen. Zo valt deze vorm van verwarming onder stralingswarmte die men ook ervaart van de zon. Infrarood verwarming geeft snel warmte af en kan dienen als mobiele of vaste verwarming. Verschillende varianten hebben elk verschillende kwaliteiten en dit kan als verwarrend worden ervaren. Echter wees niet bang, met een aantal tips zal ik de belangrijkste voordelen en verschillende varianten behandelen!

De verschillende mogelijkheden van infrarood verwarming

Een groot voordeel van deze vorm van verwarmen is dat de aanschafprijs van deze infrarood verwarming relatief laag ligt. Daarnaast nemen de panelen waar de warmte vanaf komt vrij weinig ruimte in. Ook is er een groot aantal verschillende mogelijkheden als het gaat om de esthetische vorm van de verwarmingselementen. Vaak kunnen deze namelijk zo worden weggewerkt in bijvoorbeeld uw woonkamer dat ze helemaal niet opvallen. Ook is infrarood verwarming duurzaam omdat het geen CO2 uitstoot, heeft het geen hoge onderhoudskosten en is het storingsvrij. Duurzaam, milieuvriendelijk, een aangename warmte en goed voor de portemonnee. Dit zijn allemaal positieve punten en zelf heb ik dan ook deze manier van verwarmen in mijn huis toegepast. Ik ben er heel tevreden over en sta nog steeds versteld van wat er allemaal mogelijk is.

Voor elke ruimte een andere vorm van infrarood verwarming

De eerste ruimte waar je misschien aan denkt bij de toepassing van deze warmte is de woonkamer. Natuurlijk zijn hier een aantal verschillende opties voor mogelijk en zelfs zijn er varianten die nauwelijks opvallen. Zo bestaan er ontzettend strakke varianten, bijvoorbeeld een verwarming in de vorm van een fotopaneel. Maar ook in een schoolbord, op het plafond of in de vorm van een spiegel zijn varianten die veel worden verkocht. Voordeel hiervan is natuurlijk dat deze vormen perfect in de ruimte opgaan en dit vind ik zelf ontzettend mooi. Ook bestaan er verschillende soorten modellen voor verschillende functies. Je kunt zelf bedenken dat een verwarmingselement voor in de badkamer bijvoorbeeld maar een kort deel van de dag aan hoeft, terwijl de woon of werkkamer vaker en intensiever wordt gebruikt.

Een laatste tips die ik je zou willen geven is om eerst te kijken wat je nodig hebt in combinatie met wat je mooi vindt. Omdat het aanbod van deze manier van verwarmen steeds uitgebreider wordt zal dit geen gemakkelijke keuze zijn. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met een specialist die een betere kijk op de situatie heeft!