De naam zegt het al, de Philippe Model is ontworpen door Philippe Model, een Franse schoenmaker die op zijn twaalfde begon met het maken van hoeden en schoenen. Dankzij zijn opvoeding waarbij kunst centraal stond, kreeg hij de creatieve vrijheid om zijn eigen lijn te ontwikkelen. Dit werd opgepikt door Jean Paul Gaultier, die samen met hem werkte aan zijn lijn toen Philippe 22 was. Dit is uitgegroeid tot de Philippe Model schoenenlijn van vandaag.
Tegenwoordig (sinds 2008) staat creatief leider en designer Paolo Gambato aan het roer van Philippe Model. Hij noemt de lijn kenmerkend in zijn eenvoud en elegantie.

Vervaardigen van Philippe Model

Het vervaardigen van de Philippe Model schoenenlijn gaat tegen vele verwachtingen in, niet industrieel. Paolo Gambato verwacht zulke precisie en aandacht van de lijn, dat ieder paar schoenen deels persoonlijk wordt vervaardigd. Dit resulteert in prachtige kwaliteit schoenen, variërend van suede tot het zachtste leer. Dit is wel te merken aan de prijs; de prijs van een paar Philippe Model sneakers varieert tussen de 100-,  en 300-, euro.
De draagbaarheid van Philippe Model staat centraal, de schoen moet comfort en elegantie uitstralen. Dit lukt, mede dankzij het zachte leer en eenvoudige kleuren en patronen van de schoenen. De Philippe Model schoenen komen in zachte pastel tinten, met een hoge rubberen zool. Dit draagt extra comfort uit. De schoen moet volgens Paolo in balans staan met de rest, en de draagbaarheid is hierbij het belangrijkste.

Unisex

Deze stijlvolle sneaker komt in alle soorten en maten, en daarom is het Philippe Model er voor iedereen. De rustige tinten en eenvoud geeft de schoen een klassieke, elegante look, en door het zachte leer en suede doet het stijlvol en duurzaam aan. Dit is een kwaliteitsschoen, gemaakt met ambacht en liefde. Deze schoen is daardoor niet gemaakt voor koopjesjagers, maar voor mensen met een voorliefde voor ambachtelijk gemaakte sneakers van kwaliteit!
Een bekend model komt ieder jaar terug in een nieuw jasje, namelijk de witte sneaker van Philippe Model. Hoewel ook Philippe Model met zijn tijd meegaat, zeker nu onder leiding van artistiek leider Paolo Gambato, blijft dit model een succesverhaal, waardoor het jaar in jaar uit goed verkocht wordt. De schoenen zijn onlangs ontdekt door fashionbloggers zoals Negin Mirasalehi, wat aangeeft dat de schoenen naast stijlvol ook van kwaliteit zijn! Koop nu zelf jouw favoriete paar Philippe Model sneakers, en test de ambacht zelf uit.