Je ziet het steeds meer in het straatbeeld. Het houten horloge. Een fantastisch mode item om jezelf mee te decoreren. Het is een trend die nog niet zo heel erg land hier voet aan wal gekregen heeft en daardoor ben je heel erg origineel als je het gaat dragen. Het houten horloge is daarmee ook een leuk cadeau om te geven. Zeker omdat je het nog extra persoonlijk kan maken als je het laat in graveren met een zelf gekozen tekst. Veel aanbieders hebben namelijk de mogelijkheid om dat te doen. Ook is het houten horloge ook nog eens een duurzaam en milieuvriendelijk mode item. De hoogste tijd dus om er wat meer over te vertellen. Lees snel verder.

Hoe wordt het houten horloge gemaakt

Het houtsoort wat het vaakst gebruikt wordt voor het houten horloge is bamboe. Bamboe is een houtsoort wat heel makkelijk te bewerken is en dus ideaal om kleinere dingen van te maken. Groot voordeel is dat het een duurzaam houtsoort is. Bamboe is namelijk binnen 5 jaar geschikt om mee te produceren. Zodoende is het sneller beschikbaar als dat er nodig om te produceren. Het is ook nog eens in meerdere tinten verkrijgbaar. Van heel licht tot heel erg donker tot aan roodtinten. Voor ieder wat wils dus. Nadeel is dat op bamboe niet die hele duidelijke houtnerf zichtbaar is. Daardoor is het wat minder duidelijk dat je een houten horloge draagt. Als je hout wil met een duidelijke tekening dan kan je beter een horloge van Zebra hout dragen. De stam van dit houtsoort wordt in 4 kwarten gezaagd waarna er planken van gezaagd worden. De jaarringen van het hout zijn daardoor heel goed zichtbaar en dus is de houtstructuur ook duidelijk zichtbaar. Ieder horloge van dit houtsoort is daardoor anders en origineel.

De voordelen van het houten horloge

Belangrijkste is dat je een lekker origineel en modebewust horloge draagt. Daarnaast is het houten horloge ook nog eens heel erg milieu vriendelijk en duurzaam. Ten tweede krijg je van hout geen nare huiduitslag of exceem voor diegene die daar gevoelig voor zijn. Zij hebben dat vaak wel bij het dragen van een metalen horloge. Hierdoor is het voor iedereen te dragen. Het feit dat je het met een duidelijk leesbare gravering kan geven als cadeau maakt het natuurlijk helemaal leuk. Dus kortom genoeg redenen om over te gaan tot het aanschaffen van een houten horloge. Voor jezelf of als cadeau.