Het perfecte feestje, voor iedereen is die betekenis anders. De echte party liefhebbers maken er zelf een feestje van. Maar het geven van een feestje is wel even anders. Je voelt je wellicht verantwoordelijk hoe andere het op je feestje gaan vinden. Daarbij zijn alle voorbereidingen en de drank inkopen jouw verantwoordelijkheid. Daarom geven we je vandaag wat tips voor de voorbereidingen die je waarschijnlijk een stuk minder stress gaan geven.

De datum

Het eerste wat je gaat bedenken als je een feest wil gaan geven, is de datum. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet rekening met iedereen kan houden. Er zijn vaak altijd wel mensen die niet kunnen. Wel weet je welke mensen je er echt graag bij wil hebben. Aan hun kan je voordat je een datum vaststelt alvast rondvragen of het een goede datum is voor hun. Nogmaals, je kunt niet met iedereen rekening houden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor feest je geeft. Als het voor je verjaardag is zal je zelf automatisch meer rekening houden met je omgeving, ook voor jezelf.

De uitnodigingen

Als de datum is vastgesteld, is het tijd om de officiële uitnodiging te versturen. Als je een klein besloten feestje geeft kan je een WhatsApp groep aanmaken. Het is niet voor niets een besloten feestje en er zullen dan ook alleen mensen uitgenodigd worden die dichtbij je staan. Van deze mensen heb je natuurlijk altijd een telefoonnummer. En wie heeft er tegenwoordig geen WhatsApp? Als het wel voor een grotere groep is, is Facebook ideaal. Je kunt hier een speciaal evenement voor aanmaken en zelfs vrienden uitnodigen die je nog niet op Facebook als vriend hebt. Je bent dus compleet vrij in wie je uitnodigt. Wel moet iedereen hier Facebook voor hebben.

Cocktailbar huren

Voor drank en bediening kan je er ook voor kiezen om het te laten doen. Dit hangt natuurlijk af van hoe groot je je feest wil hebben en hoeveel mensen er komen. Zo kan je ervoor kiezen om een cocktailbar te huren. Een cocktailbar huren hoeft niet eens zo duur te zijn als dat je nu denkt. Als je zelf cocktails wilt gaan maken en de drank ervoor gaat inslaan, ben je ook een hoger bedrag kwijt dan je van tevoren zou denken. Zo hoef je je geen zorgen te maken om hoeveel drank je inslaat, of het voldoende is en of het bij iedereen in de smaak valt. Met een cocktailbar huren is iedereen vrij in wat hij wil drinken en heb je tot het einde van je feest genoeg drank. Het zal misschien wat duurder zijn als zelf de inkopen doen, maar het kan wel veel stress schelen.