Iedereen krijgt er wel mee te maken: een verstopte douchegoot. Voornamelijk de vrouwen of mannen met langer haar zullen hier vaak mee te maken krijgen. Het probleem kan echter wel eens erger zijn dan alleen een paar haren die de douchegoot verstoppen. Lees hier hoe je jouw douchegoot volledig ontstopt krijgt.

Eerste tip voor de verstopte douchegoot

De eerste mogelijkheid tot het ontstoppen van een douchegoot, is het gereedschap, soda en heet water erbij pakken. Schroef met de schroevendraaier de douchegoot los en haal hem van het putje af. Wat je hieronder aantreft zal doorgaans niet al te fraai zijn. Veel viezigheid en haren zitten in het putje vast en waarschijnlijk ook onder de douchegoot zelf. Tanden op elkaar en schoonmaken die viezigheid! Doe dit met een oude afwasborstel en doekjes die je niet meer voor iets anders gaat gebruiken. Als je alles hebt schoon gemaakt, gooi je een flinke hand hand soda door de douchegoot gevolgd door een volle en hete waterkoker. Spoel de soda door het putje met het hete water uit de waterkoker en schroef vervolgens de schone douchegoot weer over de goot heen vast. Zet de douche met een koude straal aan en check of het geheel weer doorloopt. Is dit niet het geval? Ga dan door naar de tweede tip voor zwaarder geschut.

Tweede tip

De gouden, oude ontstopper! Als het soda en warme water niet heeft geholpen, betekent dat dat er iets anders dan wat viezigheid in jouw douchegoot zit. Dit kun je eerst proberen met een ontstopper eruit te krijgen. Het gebruiken van een ontstopper spreekt voor zich: zet het rubberen gedeelte op de afvoerput en pompen maar! Werkt dit niet? dan verwijs ik je naar mijn derde tip door.

Derde tip

Het is misschien niet de meest milieuvriendelijke optie, maar wel een effectieve: het ontstoppingsmiddel uit de winkel. Dit middel is een heftig spulletje waar je goed mee moet uitkijken. Niet alleen wil je het niet over je kleding of in je ogen of mond krijgen, maar het kan ook schadelijk zijn voor je mooie badkamertegels en andere materialen in de douche. Lees goed de gebruiksaanwijzing en zorg ervoor dat je de badkamer goed kunt luchten na het gebruik van dit spul. Effectief is dit spul wel, maar gezond en milieuvriendelijk dus niet.

Laatste tip

Ben je geen voorstander van tip nummer 3 of heeft ook dit niet geholpen? Dan is mijn laatste tip een ontstoppingsveer kopen. Dit hoeft niet heel duur te zijn en daarmee kun je ver de afvoer van jouw douchegoot in om vuil te verwijderen. Is jouw maag niet sterk genoeg hiervoor? Of werkt ook de ontstoppingsveer niet? Dan wordt het toch tijd om een loodgieter te bellen voor het ontstoppen van jouw douchegoot.