Bijna iedereen heeft er wel is één meegemaakt, een bruiloft. Natuurlijk hartstikke leuk alleen wat moet je nou aan doen? Voor de bruid en bruidegom is het een stuk makkelijker en logischer. Maar voor de gasten kan het soms nog wel is moeilijker zijn. Als er een dress code is qua kleuren bijvoorbeeld wordt het al een stukje makkelijker. Volg de dress code dan ook goed op en zorg ervoor dat je niet buiten de boot valt. Je outfit personaliseren mag natuurlijk altijd!

Mannelijke outfit

Voor een man is het meestal makkelijk om te verzinnen. Vaak bestaat zo’n outfit uit een overhemd, een pantalon en een nette broek. In de zomer kan je wel wat meer variëren qua stofjes etc. Kies voor een jasje voor een lichte soepele stof zoals linnen, dit is lekker luchtig en je zult er niet zo snel in zweten. Voor de broek geldt precies hetzelfde, een lekker licht stofje. Als het nou echt 30 graden is met volle zon dan kan je ook voor wat anders gaan. Er bestaan tegenwoordig super nette overhemden met korte mouwen. Combineer dit met een nette korte broek en leuke loafers en je zomerse bruiloft outfit is helemaal compleet! Omdat het zomer is kan je ook gaan voor wat vrolijkere kleurtjes. Kies bijvoorbeeld voor leuke pastel tinten, combineer dit met een wit of grijs overhemd en je bent helemaal hip. Let wel op dat je het niet te overdreven maakt allemaal want jij bent natuurlijk niet zelf de bruidegom.

Vrouwelijke outfit

Voor een vrouw is het altijd wat makkelijker om een outfit te kiezen. Met een leuk jurkje kan je natuurlijk nooit fout zitten. Let wel op een aantal punten. Ga niet voor een te kort jurkje, zorg dat het jurkje minimaal tot aan de knieën komt. Dit oogt netjes en chique. Als er een dress code is qua kleuren dan is het natuurlijk makkelijk. Maar als die er niet is zorg er dan voor dat je je een beetje inhoudt met de kleuren. Ga niet voor een neon kleur jurkje of een jurkje met glitters. Als je nou niet echt een vrouw bent die van jurkjes houdt zijn er tegenwoordig ook hele leuke pakken voor vrouwen. Een colbertje en pantalon in dezelfde ( vaak pastel ) kleur is helemaal hip. Combineer het met een mooi wit blousje en nette hakken en je bent helemaal ready voor de bruiloft!