Online-deco.nl

Welk type interieur houd jij van? Ontdek het hier!

Landelijk interieur

Heb jij al ontdekt welk type interieur je mooi vindt? Zo ja, dan lijkt me dat erg fijn. Als het niet zo is, dan is het maar goed dat je deze blog hebt ontdekt. Het is het beste voor je interieur als je een bepaalde stijl aanhoudt. Doe je altijd maar wat, en weet je niet wat voor stijl je precies aan moet houden? Dan ben je lang niet de enige. Ik heb in deze blog wat interieurstijlen op een rijtje gezet voor je. Zo kun je kiezen wat de beste interieurstijl is voor jou. Waar houd je van? Wat vind je mooi? Lees mee en ontdek het voor jezelf.

Landelijk interieur

Ik schrijf als eerste over landelijk interieur, omdat het mijn eigen favoriete stijl is. Landelijk interieur kenmerkt zich met natuurlijke materialen, rustige en simpele vormen, en niet te veel heftige kleuren. Het interieur is warm en vooral huiselijk. Gezellig. Een goed voorbeeld van landelijk interieur is de Hemnes serie van de Ikea. Het zijn rechte witte of donkere meubels, met een knop erop voor de lades. Met een landelijk interieur creƫer je het meeste rust in huis. Het is heel makkelijk om je huis ermee in te richten, omdat de meubels snel bij elkaar passen. Het is echter wel generiek.

Retro interieur

Met een retro interieur bedoel ik alles wat gemaakt is voor onze tijd. Ben je dus een beetje nostalgisch ingesteld, dan is dit jouw interieurstijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, ribstof, metaal en leer. Het meest kenmerkende aan retro is dat het lekker felle kleuren heeft. Om je huis een retro tintje te geven kun je een platenspeler op een simpel kastje zetten. Of je neemt jaren 50 retro stoelen aan je eettafel. Tegenwoordig kun je alles in een retro jasje kopen, van waterkoker, tot koelkast, tot je servies.

Industrieel interieur

Dit interieur is heel stoer en rauw. Denk aan een industrieel gebouw, met het hoge plafond, en de grijze muren, en zwarte stalen balken. Een muur is meestal donker en niet helemaal egaal. De meubels zien er vaak uit alsof ze nog niet af zijn. Het hout is dus dus niet gelakt, en iets wat van koper is is oneven en heeft deuken. Industrieel interieur kenmerkt verder zich door de afwezigheid van kleuren. Kleuren die wel goed kunnen zijn donkergroen, bruin, grijs, zwart, of juist wit.

Weet jij al welke interieurstijl bij je past?

Mobiele versie afsluiten